Spierpijn
Spierpijn

Spierpijn

Spierpijn ontstaat door overbelasting van spieren en vaak ook gewrichten die niet of nauwelijks aangesproken worden bij de dagelijkse activiteiten. De Kun Tao training bestaat uit verschillende activiteiten die verschillende spiergroepen aanspreken. Toch kan het wel eens voorkomen dat je spierpijn hebt. Dat betekent dat je misschien iets te fanatiek geweest bent met het uitvoeren van de oefeningen (frequentie, langdurig en overmatige belasting). Het kan ook zijn dat je de oefeningen op een ongewone wijze uitgevoerd hebt. Spierpijn is het gevolg van ophoping van afvalstoffen (melkzuur) in het spierweefsel. Je kunt spierpijn voorkomen door de spieren na de training goed warm te houden. Tijdens de training is het raadzaam om genoeg ventilatie te hebben door niet al te dik aan te kleden. Een goede warming-up is erg belangrijk. Belangrijker is een goede cooling-down. Zorg ervoor dat je de oefeningen geleidelijk afbouwt zodat de spieren rust krijgen. Neem iedere vorm van spierpijn serieus. Je lichaam geeft immers aan dat er iets niet goed is. Als de spierpijn na een paar dagen nog steeds niet over is, is het raadzaam om een huisarts te raadplegen.

Leave a Reply

Videos, Slideshows and Podcasts by Cincopa Wordpress Plugin

%d bloggers like this: