Fysieke arbeid en kracht
Fysieke arbeid en kracht

Fysieke arbeid en kracht

Fysieke kracht is niet alleen maar brute kracht. Opdrukken helpt in de ontwikkeling van kracht. In je armen, je buik, je benen, je schouders en je rug. Vandaar dat de houding (voorligsteun) zo belangrijk is.
Bij Kun Tao leer je de kracht van de tegenstander te gebruiken door slim te bewegen rondom de tegenstander. Vergelijk het maar met een vector (mavo 3). Een vector heeft 3 kenmerken: Een aangrijpingspunt, een richting en een grootte. Een stoot heeft dat ook. Ben je in staat om een van deze kenmerken te manipuleren dan ben je in staat je tegenstander uit te schakelen. De fysieke kracht is nodig om vertrouwen te krijgen in je eigen handelen en om wendbaar te worden. Uiteraard helpt het ook (als het moet) om te incasseren.
Vandaar dat continuïteit in de fysieke training onontbeerlijk is. Probeer als het even kan elke dag een zeker 20 x op te drukken. Je zult zien dat het op de training dan steeds makkelijker gaat.
Succes.

Leave a Reply

%d bloggers like this: