Voetenwerk en richting van stoten
Voetenwerk en richting van stoten

Voetenwerk en richting van stoten

Voetenwerk en dus wendbaar zijn is enorm belangrijk. De juiste houding vinden waarbij je stevig staat en vanuit allerlei posities (vaak vanuit stilstand) acties kunt ondernemen moet automatisme worden.
Zorg er in ieder geval voor dat je je benen nooit achter elkaar in een lijn plaatst maar juist versprongen van elkaar hierdoor heb je minder kans op omvallen door dat je uit balans raakt en je evenwicht verliest.
Draai altijd op de bal van je voet. Draai je voeten altijd in de richting van je stoot. De kracht komt dan uit je heupen op het moment dat je een direct stoot geeft. Als je voeten in de richting van de stoot staan kun je makkelijk een vervolgactie uitvoeren en of je vrij maken van je tegenstander. Succes.

Leave a Reply

Videos, Slideshows and Podcasts by Cincopa Wordpress Plugin

%d bloggers like this: